przejdź do hurtowni

ROSADIA Sylveco

ilość znalezionych towarów: 9

ROSADIA to marka oparta o surowce pochodzące z tak wyjątkowej rośliny, jaką jest róża - SYMBOL KOBIECOŚCI, DOJRZAŁEGO PIĘKNA I LUKSUSU.

Ze względu na bogactwo substancji opóźniających procesy starzenia się skóry (antyoksydantów), a także składników o działaniu łagodzącym, odżywiającym, nawilżającym oraz wzmacniającym naczynka krwionośne, seria ROSADIA dedykowana jest przede wszystkim cerom naczynkowym, dojrzałym, suchym i wrażliwym.  

Wiodące składniki kosmetyków ROSADIA:

  • Bulgarian Pink Rose (Rosa Damascena) Hydrolate - hydrolat z róży damasceńskiej Hydrolaty nazywane są inaczej destylatami, „wodami kwiatowymi” lub „wodami roślinnymi”. Hydrolaty powstają jako produkt uboczny pozyskiwania olejków eterycznych w procesie destylacji z parą wodną roślin. Hydrolat to pozostała woda destylacyjna, która zawiera rozpuszczone części składowe materiału roślinnego oraz niewielkie ilości olejku eterycznego. Hydrolaty mają postać płynu o subtelnym zapachu i pH zbliżonym do naturalnego odczynu skóry. Podobnie jak olejki eteryczne są to czyste esencje danego materiału roślinnego, ale w łagodniejszej i rozcieńczonej formie.
  • Rosa Damascena Flower Oil - olejek eteryczny z róży damasceńskiej
    Pozyskiwany jest poprzez destylację ręcznie zbieranych kwiatów tej rośliny, uprawianej w słynnej Dolinie Róż w Kazanłyku w Bułgarii. Z 2 do 5 ton zebranych kwiatów destyluje się 1 kg olejku eterycznego. Od ponad 330 lat róża damasceńska uprawiana jest w tym rejonie, ponieważ uważa się, że Dolina Róż posiada wyjątkowe warunki naturalne do uzyskania najwyższej jakości olejku różanego (strukturę gleby, wilgotność powietrza, zachmurzenie i opady deszczu). Róże zbierane są w ściśle określonej porze, od wschodu słońca do godz. 10.00-11.00, ponieważ wtedy kwiaty mają największe stężenie olejków. W perfumerii zapach ten jest wzorcem zapachu kwiatowego. Naturalny olejek zawiera kilkaset składników – w tym alkohole, estry, aldehydy, acetale, terpeny i wiele innych, które składają się na jego bukiet zapachowy. Kwiatowy charakter nadają temu olejkowi główne składniki: alkohol beta-fenyloetylowy, geraniol i damascenon. Pomimo niezwykłego postępu w dziedzinie substancji zapachowych nie sposób odtworzyć prawdziwego zapachu olejku różanego z syntetycznych składników. Nie można też zastąpić olejku z
    Rosa damascena innymi olejkami różanymi spośród ponad 200 odmian tej rośliny.
  • Rosa Canina (Fruit) Oil - olejek z dzikiej róży
    Kompozycja chemiczna olejku z dzikiej róży jest wyjątkowa. Zawiera on naturalny kwas trans-retinowy, który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Ponadto olejek ten charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów omega-6 i omega-3. Olejek z dzikiej róży zawiera także karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in), które działają antyoksydacyjnie. Ponadto redukuje zmarszczki i hamuje powstawanie nowych, zwiększa elastyczność skóry, tonizuje jej odcień i znacząco spowalnia proces starzenia. Olejek dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy, redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza restrukturyzację tkanek). Ekstrakt z owoców dzikiej róży posiada bardzo wysokie stężenie witaminy C, dzięki czemu rozjaśnia cerę i przebarwienia. Posiada właściwości zmiękczające, nawilżające i wygładzające, chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników oraz wzmacnia włókna kolagenu i elastyny, powodując wzrost jędrności i elastyczności skóry oraz redukcję drobnych zmarszczek.
  • Aniba Rosaeodora (Rosewood) Oil - olejek z drzewa różanego
    Olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji drewna drzewa różanego. Jest szeroko stosowany w branży perfumeryjnej, zarówno w kompozycjach damskich jak i męskich, ze względu na piękną, egzotyczną, kwiatowo-świeżą nutę, przypominającą nieco zapach róży. Główne związki chemiczne wchodzące w jego skład to: a-pinene, camphen, geraniol, neral, geranial, myrcene, limonene, 1,8-cineole, linalool, benzaldehyde, linalool oxides i a-terpineol. W kosmetyce dzięki właściwościom stymulowania tkanek skórnych wykorzystywany jest w preparatach przeciwzmarszczkowych i przeciwstarzeniowych. Duża zawartość linalolu (ponad 80%) sprawia, że olejek posiada działanie przeciwzmarszczkowe. Uelastycznia, wygładza i regeneruje naskórek. Olejek z drzewa różanego ma działanie relaksujące i poprawiające nastrój. Polecany jest w stanach wyczerpania fizycznego i apatii. Łagodzi spowodowane napięciem i przemęczeniem bóle głowy.
  • Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil - olejek z pachnotki
    Olejek z pachnotki przyspiesza gojenie ran, oparzeń i odmrożeń. Hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych, zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych, przeciwdziałając powstawaniu zaskórników. Wspomaga produkcję kolagenu i elastyny, przez co zwiększa elastyczność i jędrność skóry oraz redukuje zmarszczki. Zwalcza zaburzenia metabolizmu tłuszczów, spowodowane brakiem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olejek stosowany jest zarówno w pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Olej z pachnotki działa łagodząco na podrażnioną i swędzącą skórę. Nawilża skórę, zwiększa jej elastyczność i regeneruje. Podnosi zdolności obronne skóry, ułatwiając przebieg egzemy atopowej - uśmierza boleść oraz przynosi ulgę od swędzenia i zaczerwienienia. Ze względu na silne właściwości odkażające, polecany również do skóry skłonnej do podrażnień, trądzikowej, tłustej i mieszanej.
    Citrus Citurs Aurantifolia Oil - olejek z limonki
    Otrzymywany poprzez mechaniczne wytłaczanie skórek owoców limonki. Posiada właściwości pobudzające i odświeżające. Poprawia nastrój i samopoczucie, usuwając zmęczenie i dodając energii. Działa przeciwbakteryjnie i rozjaśniająco. Stosowany jest przy infekcjach, najczęściej w przypadku skóry mieszanej, tłustej, ze skłonnością do wyprysków.  
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel